Print

 

Pályázati Szabályzat,
Székelyudvarhely "diákszemmel" 2018.


Beérkezési határidő: 2018. november 1, 23:00 óra.
 
 
    A székelyudvarhelyi Orbán Balázs Fotóklub a municipiumi Polgármesteri Hivatal támogatásával fotópályázatot hirdet 15-18 év közötti, helyi középiskolás diákok számára, "Diákszemmel 2018" -címmel. A Pályázat célja Székelyudvarhely új nézőpontokból való bemutatása és promoválása, valamint a fotográfia mint kreatív tevékenység, támogatását és népszerűsítése az ifjúság körében. A kiállításra csak saját munkákkal lehet jelentkezni, a www.hallam.ro honlapon regisztrálva, 2018 november 1 -ig.
 
   A pályázat témája kötetlen. Az alkotói szabadságot semmilyen formában nem korlátozzuk.


 I. KATEGÓRIÁK:


A. COLOR  / Színes szabad téma 
B. MONOCHROME / Fekete-fehér szabad téma 
C. CITY / "Városunk Udvarhely" (Épületek,emberek,hétköznapok,munka,szórakozás...) 

A nevezési lap és a képek beküldése a www.hallam.ro honlapon keresztül történik. Szerzőnként maximum 4-4 db digitális vagy digitalizált felvétel küldhető be JPG formátumban. Fekvő képek esetén a kép mérete min. 1920 x 1080 pixel legyen, álló kép esetén a kép hosszúsága nem lehet kevesebb mint 1080 pixel. A kép file mérete max. 5 Mb, a színtér: sRGB legyen.

   A fotók alapszintű módosítása megengedett (világosság, kontraszt, színkorrekció), az erősen módosított képek viszont nem fotónak, hanem grafikának tekintendők és nem vehetnek részt a pályázaton. Kötelező megadnia a "Képfeltöltés / Regisztráció" során a Pályázónak a teljes nevét, e-mail címét és telefonszámát.
 
   A feltöltött képeken nem szerepelhet logó, aláírás mert ezek befolyásolnák a zsűrizés eredményét.

 
II. A KÉPFILE-OK ELNEVEZÉSE: 


  Kategória (A, B, C, D) - sorszám (1,2,3,4,5) - Szerző nevének kezdőbetűi - képnév tetszés szerint, min. 2 max. 40 karakter között. A fájlnevekben ékezetes betűk és speciális karakterek használata nem megengedett ! , szünet jel helyett az alávonás "_" vagy a kötőjel "-" használatát javasoljuk.

( Pl: Kovács Levente, A kategóriában 1. sorszámú képe = A1_KL-szivarvany_a_varos_felett.jpg )
 
   A virtuális kiállításra bejutó képek a zsűri értékelése alapján kerülnek kiválasztásra. A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban. A kiírástól eltérő méretű vagy megnevezésű képeket a rendezők nem fogadják el ( ha a kép kissebbik oldala kevesebb mint 1080 pixel, vagy a képméret nagyobb mint 5 MB ). A zsűri döntése végleges és nem vitatható.
 
   Pályázatot csak pontosan kitöltött regisztrációs űrlappal fogadunk el, a pályázónak kötelező megadnia elérhetőségeit (név, e-mail cím, telefonszám). A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból. A fotók a beküldő önálló, eredeti munkái kell legyenek, amit a beküldött kép eredeti példányával igazolhat kérésünkre. Ezen előírás esetleges megsértésének minden jogkövetkezménye a pályázót terheli. A Szervezők nem vállalnak felelősséget a honlapon közzétett pályaművek, harmadik személy által történő esetleges jogosulatlan felhasználásáért.
 

III. PÁLYÁZATI NAPTÁR:


IV. DÍJAZÁS:

 3 díjat osztunk ki, összesen 1000 lej értékű tárgyjutalom formájában, az összesített legjobb eredményt elért pályázók között.

 Minden résztvevő Digitális Oklevélben részesül.


V. ZSŰRIZÉS:

 A képek értékelését a következő összetételű zsűri fogja végezni: 

Az eredményhirdetés a Fotóklub Facebook Oldalán történik  A legjobb pályaműveket a Fotóklub Facebook Oldalán valamint a www.hallam.ro oldalon is közzétesszük

A beküldött fényképek a Fotóklub archívumába kerülnek megőrzésre, a szervezők felhasználhatják azokat a, rendezvény népszerűsítése érdekében, az ezzel kapcsolatos nyomtatványokban, a szerzői jog megőrzésével, a szerzők nevének feltüntetésével.

VI. SZERZŐI JOG, ADATKEZELÉS, GDPR:

   A szervezők betartják a pályázók szerzői és személyes adatainak kezelésére vonatkozó jogszabályokat. A tárolt adatok (Név, E-mail cím, Telefonszám) arra lesznek felhasználva, hogy szervezési okokból kapcsolatba léphessenek a Szervezők a a Pályázóval, valamint értesítést, promóciót küldhessenek számára a jövőben megrendezendő hasonló események megszervezéséről. A tárolt adatok felhasznási ideje 5 év, a regisztráció vagy újraregisztrációtó dátumától számítva, ezután törlésre kerülnek. A pályázók személyes adatait harmadik félnek nem adjuk ki.

 

----
 
További információk kérhetők dr. Szabó József-től a 0745 462 529 -es telefonszámon vagy  e-mailen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.